Dagen en muggen vliegen voorbij - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Kirsten, Roos en Sterre - WaarBenJij.nu Dagen en muggen vliegen voorbij - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Kirsten, Roos en Sterre - WaarBenJij.nu

Dagen en muggen vliegen voorbij

Door: kirsten, roos en sterre

Blijf op de hoogte en volg Kirsten, Roos en Sterre

18 Mei 2008 | Suriname, Paramaribo

Al weer bijna 2 weken in Suriname… Wat gaat dat snel! De dagen vliegen hier voorbij.

Inmiddels helemaal gewend in ons huisje, het is nu heel gezellig! Allemaal leuke gekleurde accessoires gekocht om sfeer in huis te brengen.
Ook zijn we al aardig gewend aan de temperatuur. Ons lichaam is helaas nog niet aan de muggen gewend… Gevolg: wit met rode stippen .
Na een grondige schoonmaak van het hele huis en veel spuiten met insectenverdelger, zijn we nog maar een paar kakkerlakken tegen gekomen en nu houden ze zich aardig gedeisd.

Helaas hebben we nog steeds geen fietsen gekocht, wel al 2 dagen fietsen gehuurd en dat hebben we overleefd! Heel erg wennen, vooral het links rijden en de chaos in de stad. De taxi heeft voor nu toch nog onze voorkeur ;-) Maar waarschijnlijk gaan we die fietsen deze week regelen.

Vorig weekend zijn we naar het zwembad bij ons om de hoek geweest. Een heel complex met zwembad, restaurant, bar, voetbalveld en beachvolleybalveld. Daar hebben we lekker de hele dag gechilled tussen de andere Bakra’s (Nederlanders) en alvast aan ons bruine kleurtje gewerkt.

Uiteraard hebben we het uitgaansleven in Paramaribo ook al mee gemaakt. We zijn naar een grote discotheek, de Za Za Zoo, geweest. Heel leuk! Met een wel erg streng deurbeleid, Inge kwam bijna niet naar binnen met haar badslippertjes aan… Gelukkig even lief lachen en het was geregeld. De drankjes kosten hier trouwens geen drol, omgerekend ongeveer 2 euro voor een mixje. Heel opvallend, ze hadden alleen maar sterke dranken… Hier hebben we ons dus wel een avondje goed vermaakt! ;-)
Voordat we gingen stappen nog uit eten geweest bij een Hindoestaans-Surinaams restaurant, scheen heel goed te zijn. Nou dat was het zeker! Het eten op zich was lekker, maar aan alle kruiden en pepers zijn we nog niet helemaal gewend… Het eten was zooo heet! Daar moet je echt van houden, wat wij dus niet echt doen.
Daarom koken we toch het liefst zelf een maaltijdje, wat ons best goed afgaat. Gelukkig hebben ze veel Nederlandse producten, waardoor we zelfs al pannenkoeken hebben gebakken! Maar natuurlijk hebben we ook Surinaamse ingrediënten gebruikt, zoals kousenband (een soort hele lange sperziebonen).

De was doen is hier nog een heel gedoe. Geen volautomatische wasmachine zoals in Nederland. Een nadeel is dat de was er niet eens echt schoon van wordt… Vandaag kwam het er zelfs viezer uit dan dat we het erin deden. Misschien doen we toch iets nog niet helemaal goed… ;-)

Afgelopen vrijdag was het dan zover! Sterre werd eindelijk 22! En dat moest natuurlijk gevierd worden! Het begon donderdagavond al, hier is het 5 uur vroeger dan in Nederland, dus toen het Nederlandse tijd (hier dus 19.00 uur) 00.00 uur, 16-05 was, hebben we gezongen, ons cadeautje gegeven en geproost met een rosétje.
De volgende ochtend kreeg Ster een heerlijk ontbijtje op bed geserveerd.
Daarna zijn we met een busje richting White Beach (een aangelegd strand langs de Surinamerivier) gereden. We dachten eigenlijk dat het busje vol was, omdat er echt al 20 man in gepropt zaten, maar ze zeiden dat er nog zat plek was voor ons 4en. Dat bleek, want opeens konden er in het gangpad nog krakkemikkige stoeltjes worden uitgeklapt. Stoeltjes waarvan je denkt dat je bij 1 hobbel in de weg op de grond ligt…
Het was ongeveer een uur rijden, dus konden lang genieten van de mooie en vooral groene natuur. Toen zagen we pas echt hoe mooi Suriname eigenlijk is!
De hele dag op het strand gechilled, ondanks de regentijd geen druppel gezien. Dit terwijl het af en toe heel hard regent, waardoor de straten blank staan. Gelukkig is het daarna gelijk weer stralend weer.

Wij hopen u voldoende te hebben geïnformeerd.
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u uiteraard een kaartje sturen. Ook vrijblijvende reacties zijn welkom.

Met vriendelijke groet,

Paramaribo
Suriname

• 19 Mei 2008 - 01:43

Mariek:

het lief!!! hahah geweldig man! maar wat ben je nog wit!! haha ik ben al bruin met rode bulten en blauwe plekken (!)
    moet even kijken hoe mijn foto's er op ga krijgen maar ga nu ook een stukje schrijven op mijn site!! dikke kuss!

• 19 Mei 2008 - 07:58

Miss Broccoli:

Hee meiden van het goede leven!
    Klinkt allemaal gaaf joh..dat noemen jullie afstuderen??? Jij zijn goed bezig..klinkt allemaal erg gezellig!
    Ik zeg wel dat jullie goed bezig zijn, maar doen jullie eigenlijk nog wel iets aan school?? Het lijkt alsof jullie alleen maar op vakantie zijn. Niet dat ik jullie geen gelijk geef hoor ;) Ik ben hartstikke jaloers!! Hee lopen er nog mooie mannen rond??
    Ik hoor wel van jullie!

dikke zoen van Leo

• 19 Mei 2008 - 07:59

Leonie:

Ow hee..Sterre..nog gefeliciteerd! Je hebt wel een hele speciale verjaardag gehad..om nooit te vergeten..en je bent ook niet vergeten zo te horen!

3 zoenen van Leonie

• 19 Mei 2008 - 08:12

Aap En Schaap:

Yo Bakra's...

Hoe is het leven daar..??Wajooooooooo Klinkt goed allemaal..!;-)
    Hier loopt ook alles op rolletjes..!!Stikt hier van de Bakra's...Niets aan..!!We missen de mooie SWA'S om ons heen..!!
    Nou, have fun and enjoy..!!

Kus van tha Bitches in Town..!

• 19 Mei 2008 - 10:38

Petra:

He meiden wat leuk om weer een berichtje van jullie te lezen en nog leuker een paar nieuwe foto's te zien. Het ziet er allemaal erg gezellig uit!!!! Ben blij dat jullie zo langzaam aan al een beetje gewend zijn. Heel veel plezier en succes met de studie!!!
    Dikke kus Petra

• 20 Mei 2008 - 02:17

Maarten:

dat is mij een puine buurt!

maar goed wij nederlanders zijn goed in kritiek leveren.

• 23 Mei 2008 - 19:51

Sanne:

Jeetje wat een verhaal weer...je moet echt flink de tijd nemen om die verhalen te lezen van jullie hihi..maar zo blijven we tenminste wel goed op de hoogte
    ben wel jaloers op jullie zo vakantie-uitziende stage hoor :) ziet er allemaal zo ontzettend relaxed uit..ben benieuwd of jullie uberhaupt wel iets aan die stage doen :P
    Ben benieuwd wanneer de verhalen daarover komen :)
    Nou meiden geniet er nog maar van hoor..en blijf vooral zulke lange verhalen schrijven en we willen meer foto's!!!

kus

• 24 Mei 2008 - 15:07

Aafke:

Hey meiden,

Wat klinkt dat heerlijk vertrouwt de kakkerlakken, muggen en de o zo schone kleren na het wassen! Geniet er tog maar van want terug in NL ga je die nog missen hoor!
    Ben benieuwd naar jullie volgende avonturen!

Kusss

• 27 Mei 2008 - 12:22

Lisanne:

hey meiden,
    fijn om te zien dat jullie zo lekker van de zon en het strand genieten..hihi..
    ik geniet van de computer en de scriptie...whaaaaaaaaaaaaa ;(
    Lukt het een beetje met jullie opdracht? Leuk stappen daarzo?
    succes meiden. Wel saai op school zonder jullie hoor...
    kuskus